Matematik
Beregning af sekanthældning
18. november 2007 af
Rettekat (Slettet)
Åh nej, jeg er lost.
Føst skulle jeg tegne en graf for f(x)=1/3x^3+2x og markere punktet P(-2,f(-2)).
Ved at sætte -2 ind i formlen fik jeg koordinaterne til a være: (2,-1,33)
Nu skal jeg så beregne sekanthældningen
a(PQ)= (f(x)-f(-2))/(x-(-2)) svarende til punktet
Q(x,f(x))hvor x= -1,9 , x=-1,99
(Altså det skal give to svar)
Men nu er det jeg er fortabt. Jeg har ingen idé om hvad der skal ske nu, for at jeg kan få regnet sekanthældingen ud.
Mon der er et klogt hoved derude der kan hjælpe mig og redde min søndag? :-)
Føst skulle jeg tegne en graf for f(x)=1/3x^3+2x og markere punktet P(-2,f(-2)).
Ved at sætte -2 ind i formlen fik jeg koordinaterne til a være: (2,-1,33)
Nu skal jeg så beregne sekanthældningen
a(PQ)= (f(x)-f(-2))/(x-(-2)) svarende til punktet
Q(x,f(x))hvor x= -1,9 , x=-1,99
(Altså det skal give to svar)
Men nu er det jeg er fortabt. Jeg har ingen idé om hvad der skal ske nu, for at jeg kan få regnet sekanthældingen ud.
Mon der er et klogt hoved derude der kan hjælpe mig og redde min søndag? :-)
Svar #1
18. november 2007 af peter lind
Du skal sætte henholdsvis x = -1,9 og x= -1,99 ind i din formel for a(PQ)
Svar #2
18. november 2007 af Rettekat (Slettet)
Jeg får ikke det rigtige resultat hvis jeg siger:
(f(-1,99)-f(-2))/(-1,9-(-2)) hvis det er det du mener?
(f(-1,99)-f(-2))/(-1,9-(-2)) hvis det er det du mener?
Skriv et svar til: Beregning af sekanthældning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
