Fysik

Mekanik opgave: Fly på hangerskib

18. november 2007 af duru22 (Slettet)
et fly skal lande på et hangerskibs dæk. flyets masse er 2,1 ton. af hensyn til piloten må accelerationens størrelse under landingen maksimalt være 50 m/s^2, og man kan regne med, at accelerationen under hele landingen har denne værdi. landingsbanens længde er 170m

a) beregn bemsekraftens størrelse.
b) beregn den største fart, hvormed flyet kan påbegynde landingen.

Har ingen ide om hvordan jeg skal komme i gang nogen der vil hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2007 af Lurch (Slettet)

a) Tænk på newtons 2. lov
b) Brug bevægelsesligningen 2*a(s-s0) = v^2 - v0^2

Svar #2
18. november 2007 af duru22 (Slettet)

kan det passe at
a = 105*10^3
b = 130,4 m/s

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2007 af Lurch (Slettet)

ser rigtigt ud

Svar #4
18. november 2007 af duru22 (Slettet)

takker

Skriv et svar til: Mekanik opgave: Fly på hangerskib

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.