Matematik
opgave uden hjælpemilder
18. november 2007 af
bolettez (Slettet)
En person har aflæst sin elmåler hver aften igennem en periode på 14 dage. Det viser sig, at der med tilnærmelse gælder
f(x)=20x+33760,
hvor f(x) betegner målerens visning (målt i kWh) på dag nr. x i perioden.
a) Hvad fortæller denne model om det daglige elforbrug i perioden? Hvilken dag viser måleren 33900 kWh?
f(x)=20x+33760,
hvor f(x) betegner målerens visning (målt i kWh) på dag nr. x i perioden.
a) Hvad fortæller denne model om det daglige elforbrug i perioden? Hvilken dag viser måleren 33900 kWh?
Svar #1
18. november 2007 af Sherwood (Slettet)
f(x)=20x+33760
33900=20x+33760
33900-33750=20x
150=20x
150/20=x
15/2=x
7,5=x
Så kan du vist selv svare på resten, ikke?
33900=20x+33760
33900-33750=20x
150=20x
150/20=x
15/2=x
7,5=x
Så kan du vist selv svare på resten, ikke?
Svar #2
18. november 2007 af bolettez (Slettet)
tak.
jeg er bare i tvivl om hvad selve modellen fortæller om det daglige elforbrug?
skal jeg regne det ud pr. dag og fortælle om det eller? skal jeg ikke forklare ved 20, x og 33760 er i funktionen? det ved jeg nemlig ikke.
jeg er bare i tvivl om hvad selve modellen fortæller om det daglige elforbrug?
skal jeg regne det ud pr. dag og fortælle om det eller? skal jeg ikke forklare ved 20, x og 33760 er i funktionen? det ved jeg nemlig ikke.
Skriv et svar til: opgave uden hjælpemilder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
