Matematik
Hjælp, matematik aflevering
18. november 2007 af
Nisa1 (Slettet)
Hej allesammen, håber nogen vil hjælpe mig med spørgsmål 3. Har lavet spørgsmål 1 og 2, kan bare ikke lave den sidste.
Line har købt en mobil, hvor hun betaler en fast pris for sine SMS'er, uanset hvor mange hun sender. Prisen er 100 kr./måned.
Den første måned sender hun SMS'er mange gange om dagen, og hun får sendt 350 stykker.
Spørgsmål:
1) Hvor meget koster hver SMS i denne måned?
Svar:
0,29 øre/stykket
Den næste måned er telefonen blevet væk for hende et par uger, så hun når kun op på 50 stk.
Spørgsmål
2)Hvad koster hver SMS i denne måned?
Svar:
2.0 kr/stk.
Nu sætter vi x antallet af SMS'er i en måned o y skal være prisen pr:SMS.
Spørgsmål
3) Tegn og udfyld en tabel nedenstående over sammenhængen mellem x og y (lav flere talpar en de 5)
X = [1]/[10]/[50]/[100]/[350]/[...]/[...]
Y = [..][..]/[..]/[...]/[...]/[...]/[...]
(det skal forstille en tabel)
Line har købt en mobil, hvor hun betaler en fast pris for sine SMS'er, uanset hvor mange hun sender. Prisen er 100 kr./måned.
Den første måned sender hun SMS'er mange gange om dagen, og hun får sendt 350 stykker.
Spørgsmål:
1) Hvor meget koster hver SMS i denne måned?
Svar:
0,29 øre/stykket
Den næste måned er telefonen blevet væk for hende et par uger, så hun når kun op på 50 stk.
Spørgsmål
2)Hvad koster hver SMS i denne måned?
Svar:
2.0 kr/stk.
Nu sætter vi x antallet af SMS'er i en måned o y skal være prisen pr:SMS.
Spørgsmål
3) Tegn og udfyld en tabel nedenstående over sammenhængen mellem x og y (lav flere talpar en de 5)
X = [1]/[10]/[50]/[100]/[350]/[...]/[...]
Y = [..][..]/[..]/[...]/[...]/[...]/[...]
(det skal forstille en tabel)
Svar #1
18. november 2007 af Teazy (Slettet)
y = 100/x , dette er forskriften for funktionen så bare sæt tal ind :)
Skriv et svar til: Hjælp, matematik aflevering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
