Kemi
Jeg kan ikke finde ud af kemi. :(
19. november 2007 af
crew (Slettet)
Er der ikke nogen der vil hjælpe mig med at finde frem til et resultat?
Beregn pH i en 1,8 M Ba(OH)2.
Og Beregn [H3O+] i en opløsning med pH=3.24
Jeg skal vel bruge formlen pH=-log?
please hjælp. For jeg kan ikk finde ud af det.
Beregn pH i en 1,8 M Ba(OH)2.
Og Beregn [H3O+] i en opløsning med pH=3.24
Jeg skal vel bruge formlen pH=-log?
please hjælp. For jeg kan ikk finde ud af det.
Svar #2
19. november 2007 af mathon
Ba(OH)2 --> Ba^(2+) + 2OH^(-) STÆRK base, som er helt ioniseret
[OH^(-)] = 2*[Ba(OH)2]_formel = 2*1,8 M = 3,6 M
pOH = -log([OH^(-)]) = -log(3,6) = -0,556303
ved 25°C gælder
pH = 14 - pOH = 14 - (-0,556303) = 14,5563
pH = -log([H3O^(+)])
log([H3O^(+)]) = -pH
10^(log([H3O^(+)])) = 10^(-pH)
[H3O^(+)] = 10^(-3.24) = 0,000575 = 5,75*10^(-4) M
[OH^(-)] = 2*[Ba(OH)2]_formel = 2*1,8 M = 3,6 M
pOH = -log([OH^(-)]) = -log(3,6) = -0,556303
ved 25°C gælder
pH = 14 - pOH = 14 - (-0,556303) = 14,5563
pH = -log([H3O^(+)])
log([H3O^(+)]) = -pH
10^(log([H3O^(+)])) = 10^(-pH)
[H3O^(+)] = 10^(-3.24) = 0,000575 = 5,75*10^(-4) M
Skriv et svar til: Jeg kan ikke finde ud af kemi. :(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
