Matematik

Opgave bord

19. november 2007 af gangstaf (Slettet)
En møbelsnedker skal lave et rekangulært bord, hvis diagonaler skal være 1 m lange. Bordet skal desuden være dobbelt så langt som bredt. Find bordets længde og bredde i hele mm.

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2007 af Plooki (Slettet)

a^2+b^2=c^2.

c^2 = 1 indsæt en af siderne som x og så den anden som x * 2.
Sig hvis du ikke er med !

Svar #2
19. november 2007 af gangstaf (Slettet)

Det vil sige jeg skal bruge Pythagoras?
Det andet du skriver, forstår jeg ikke..

x + x*2 = 1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2007 af Plooki (Slettet)

Det er fordi vi ved at det skal være dobbelt så langt som bredt at vi ved at a er dobbelt så stor som b


a^2 + b^2 = c^2

og i din opgave altså,:

x^2 + 2x^2 = 1^2

Forstår du nu ?

Svar #4
19. november 2007 af gangstaf (Slettet)

Det gjorde det hele meget lettere. Tak for hjælpen..
Men 2x^2, er det 4?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2007 af badooo (Slettet)

Nej. Du må ikke bare fjerne x'et.


Skriv et svar til: Opgave bord

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.