Matematik

differentiel opgave

19. november 2007 af nihal (Slettet)
for at finde monotoni forhold skal denne ligning differentieres og f`(x)= 0
ligning ser sådan ud. f(X)= x^4-1,25x^2+0,25

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2007 af dnadan (Slettet)

jaer.... og hvor går du i stå?

hint: f(x)=ax^b differentieres ved: f'(x)=a*b*x^(b-1)

Svar #2
19. november 2007 af nihal (Slettet)

jeg kan ikke løse ligningen f´(x) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2007 af dnadan (Slettet)

#2 Hvad har du fået f'(x) til? (hint: du skal i øvrigt bruge nulreglen)

Svar #4
19. november 2007 af nihal (Slettet)

f`(x)= 4x^3-2,5x
er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2007 af dnadan (Slettet)

#4 yes...

Svar #6
19. november 2007 af nihal (Slettet)

og hva så hvordan skal jeg løse ligning f`(x)= 0

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2007 af dnadan (Slettet)

4x^3-2,5x=0 ... sæt udenfor parentes og benyt nulreglen.

Svar #8
19. november 2007 af nihal (Slettet)

gider du skrive den.. jeg er total blank.
jeg har skrevet x(x^2-2,5)=0 men kan ikke komme videre. hvis du finder rødderene resten klarer jegselv.
tak........

Svar #9
19. november 2007 af nihal (Slettet)

gider du skrive den.. jeg er total blank.
jeg har skrevet x(x^2-2,5)=0 men kan ikke komme videre. hvis du finder rødderene resten klarer jegselv.
tak........

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. november 2007 af dnadan (Slettet)

#8 nej nej nej... jeg løser ikke
men du er kommet til:
x(x^2-2,5)=0
hvis nulreglen benyttes, så fås det at:
x=0 eller x^2-5/2=0

Så kan du nok klare resten selv(der er 3 rødder i alt)

Svar #11
19. november 2007 af nihal (Slettet)

er der ikke nogen der vil hjælpe?????????

Svar #12
19. november 2007 af nihal (Slettet)

er der ikke nogen der vil hjælpe?????????

Svar #13
19. november 2007 af nihal (Slettet)

tak skal du have....

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. november 2007 af janko (Slettet)

har du cas-værktøj ?

Svar #15
19. november 2007 af nihal (Slettet)

ja.. det har jeg.

Skriv et svar til: differentiel opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.