Fysik
Planetbevægelser Part 2
19. november 2007 af
:D (Slettet)
Hej,
Er der ikke nogle der vil se denne opgave igennem for mig?
I 1937 passerede småplaneten Hermes forbi Jorden i en afstand af kun 780000 km. Dens diameter er omkring 1 km, men dens masse er ikke særlig godt bestemt. Dens afstand til Solen varierer mellem 0,62 AE og 2,7 AE.
1 AE = gennemsnitsafstand Solen-Jorden = 1,496*10^11 m. Når Hermes er tættest på Solen, er dens fart 4,8*10^4 m/s.
a) Tegn en skitse, der viser Solen og banerne for Jorden og Hermes.
Det har jeg lavet!
b) Hvilken fart har Hermes, når den er længst fra Solen?
v = sqrt (G * (M/ R)/2)
v = sqrt ((6,67*10^-11) * ((1,989*10^30)/ (1,469*10^11))/2)
v = 21057,14627 (HVAD BLIVER ENHEDEN?)
c) Jeg har præcis det samme problem her, som i opgave b.
Hvordan løser jeg den?
På forhånd mange tak,
:D
Er der ikke nogle der vil se denne opgave igennem for mig?
I 1937 passerede småplaneten Hermes forbi Jorden i en afstand af kun 780000 km. Dens diameter er omkring 1 km, men dens masse er ikke særlig godt bestemt. Dens afstand til Solen varierer mellem 0,62 AE og 2,7 AE.
1 AE = gennemsnitsafstand Solen-Jorden = 1,496*10^11 m. Når Hermes er tættest på Solen, er dens fart 4,8*10^4 m/s.
a) Tegn en skitse, der viser Solen og banerne for Jorden og Hermes.
Det har jeg lavet!
b) Hvilken fart har Hermes, når den er længst fra Solen?
v = sqrt (G * (M/ R)/2)
v = sqrt ((6,67*10^-11) * ((1,989*10^30)/ (1,469*10^11))/2)
v = 21057,14627 (HVAD BLIVER ENHEDEN?)
c) Jeg har præcis det samme problem her, som i opgave b.
Hvordan løser jeg den?
På forhånd mange tak,
:D
Skriv et svar til: Planetbevægelser Part 2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
