Matematik
P = 20 * e^ - 0,05t ??
19. november 2007 af
blondin9000 (Slettet)
P= prisen på en vare.
t = tiden målt i uger.
P = 20 * e^-0,05t
Redegør for at funktionen er aftagende:
( Skal man bare forklare at da e^-0,05t er et negativt tal må funktionen være aftagende?)
Hvor mange % aftager prisen pr. uge:
(er svaret at prisen aftager 5 % eller hvordan finder man frem til det rigtige svar?)
Bestem halvveringstiden:
Hvordan bestemmer man halveringstiden? er det ved at sætte P = 10 eller??
t = tiden målt i uger.
P = 20 * e^-0,05t
Redegør for at funktionen er aftagende:
( Skal man bare forklare at da e^-0,05t er et negativt tal må funktionen være aftagende?)
Hvor mange % aftager prisen pr. uge:
(er svaret at prisen aftager 5 % eller hvordan finder man frem til det rigtige svar?)
Bestem halvveringstiden:
Hvordan bestemmer man halveringstiden? er det ved at sætte P = 10 eller??
Svar #1
19. november 2007 af Munck (Slettet)
e^-0,05t er ikke negativ, men svarer til e divideret med 0,05t, og deraf er det jo tydeligt at den er aftagende når t stiger.
Du indsætter 1 på t plads, da det er målt i uger. Så tager du fra før hvor t=0 også finder du den procentlige ændring.
Du finder ud af hvad P er på t=0, også finder du ud af hvad t skal være når P har den halve værdi af den værdi P har på t=0.
Du indsætter 1 på t plads, da det er målt i uger. Så tager du fra før hvor t=0 også finder du den procentlige ændring.
Du finder ud af hvad P er på t=0, også finder du ud af hvad t skal være når P har den halve værdi af den værdi P har på t=0.
Svar #2
19. november 2007 af Plooki (Slettet)
eller kan du bare regne a ud, når du finder bruger e som normalt tal, og dermed finder du den præcise pr tid !
Halvveringstiden:
ln(1/2) / ln(a)
Her skal a (e^-0,05) altså alligvel regnes ud,
HUsk e er et reelt tal !
Halvveringstiden:
ln(1/2) / ln(a)
Her skal a (e^-0,05) altså alligvel regnes ud,
HUsk e er et reelt tal !
Skriv et svar til: P = 20 * e^ - 0,05t ??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
