Matematik
Hjælp til en opgave!
19. november 2007 af
ggf (Slettet)
SIdder med følgende opgave:
En dag danner solens stråler en vinkel på 37,2 vandret. Hvor lang en skygge kaster et 90m højt hus?
Ser meget simpel ud, men er stået lidt (måske fordi jeg ikke har lavet andet end mat. i dag!)
Nogle, der kan hjælpe?
En dag danner solens stråler en vinkel på 37,2 vandret. Hvor lang en skygge kaster et 90m højt hus?
Ser meget simpel ud, men er stået lidt (måske fordi jeg ikke har lavet andet end mat. i dag!)
Nogle, der kan hjælpe?
Svar #2
19. november 2007 af mathon
tan(37.5°) = (90 m)/S, hvor S er skyggelængden
S = (90 m)/tan(37.5°)
S = (90 m)/tan(37.5°)
Svar #5
19. november 2007 af Plooki (Slettet)
Altså tangens er defineret således i vores tilfælde 90 / S.
Det er bare den måde man derfineret tangens på (i en retvinklet trekant) det er helt sikkert i din bog.
Du har (når du bruger denne ligning) altså kun en ubekendt, og det er S
Denne isoleres, og dermed har du svaret.
Der er som sådan ikke meget at forstå i definitionen, for det er
selve definitionen på tangens!
Forstår du lidt mere nu `?
Det er bare den måde man derfineret tangens på (i en retvinklet trekant) det er helt sikkert i din bog.
Du har (når du bruger denne ligning) altså kun en ubekendt, og det er S
Denne isoleres, og dermed har du svaret.
Der er som sådan ikke meget at forstå i definitionen, for det er
selve definitionen på tangens!
Forstår du lidt mere nu `?
Svar #8
19. november 2007 af Plooki (Slettet)
http://www.naestved-gym.dk/Fysik-Kemi/Matematik/Geonet8/tangens.html
her er et simpelt link om den grundlæggende definition !
her er et simpelt link om den grundlæggende definition !
Skriv et svar til: Hjælp til en opgave!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
