Matematik
forskel? (ved ikk hvad jeg skal skrive som overskrift)
20. november 2007 af
mikeh (Slettet)
JEg har en ligning,
m-M=5log(d)-5
m = tilsyneladende størrelsesklasse
M = absolutte størrelsesklasse
d= afstand fra jorden
To stjerner s1 og s2 har samme absolutte størrelsesklasse M.
afstanden fra jorden til s2 er dobbelt så stor som afstanden fra jorden til s1..
beregn forskellen mellem de to stjerners tilsyneladende størrelsesklasse..
nogen der vil hjælpe+
m-M=5log(d)-5
m = tilsyneladende størrelsesklasse
M = absolutte størrelsesklasse
d= afstand fra jorden
To stjerner s1 og s2 har samme absolutte størrelsesklasse M.
afstanden fra jorden til s2 er dobbelt så stor som afstanden fra jorden til s1..
beregn forskellen mellem de to stjerners tilsyneladende størrelsesklasse..
nogen der vil hjælpe+
Svar #1
20. november 2007 af mathon
m - M = 5log(d) - 5
m1 - M = 5log(d1) - 5
m2 - M = 5log(2d1) - 5
m2-m1 = 5[log(2d1)-log(d1)]
m2-m1 = 5(log(2d1/d1)
m2-m1 = 5(log(2)) = 1,50515 = ca. 1,5
m1 - M = 5log(d1) - 5
m2 - M = 5log(2d1) - 5
m2-m1 = 5[log(2d1)-log(d1)]
m2-m1 = 5(log(2d1/d1)
m2-m1 = 5(log(2)) = 1,50515 = ca. 1,5
Svar #4
20. november 2007 af mikeh (Slettet)
vil du hjælpe med denne her?
ved et labyrintfosøg med en rotte har man ladet rotten gennemløbe labyrinten der 20 gange udsætter rotten for et vlg mellem 3 låger, hvoraf den ene kan passeres mens de 2 andre givet et stød.. ..
efter meget træning lader man rotten løbe igennem labyrinten og 10 ud af de 20 gange vælger den den rigtige låge.
på hvilket signifikantsniveau kan man sige at man har været i stand til at optræne rotten
fatter keine?
ved et labyrintfosøg med en rotte har man ladet rotten gennemløbe labyrinten der 20 gange udsætter rotten for et vlg mellem 3 låger, hvoraf den ene kan passeres mens de 2 andre givet et stød.. ..
efter meget træning lader man rotten løbe igennem labyrinten og 10 ud af de 20 gange vælger den den rigtige låge.
på hvilket signifikantsniveau kan man sige at man har været i stand til at optræne rotten
fatter keine?
Skriv et svar til: forskel? (ved ikk hvad jeg skal skrive som overskrift)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
