Matematik
hvad gør jeg forkert??
20. november 2007 af
LiseKirstine (Slettet)
(3x^3-18x^2+36x-24):(x-2)=3x^2-12x
-(3x^3+6x^2)
12x^2+36x
-(12x^2-18x)
-18x-24
-(-18x-24)
=0
det giver nul osv men ved fra horners skema at det skal give 3x^2-12x+12 og ikke -18 hvor er min fejl????
-(3x^3+6x^2)
12x^2+36x
-(12x^2-18x)
-18x-24
-(-18x-24)
=0
det giver nul osv men ved fra horners skema at det skal give 3x^2-12x+12 og ikke -18 hvor er min fejl????
Svar #1
20. november 2007 af KristofferFage (Slettet)
Nu forstår jeg ikke helt dine udregninger.. Står ikke rigtigt hvad du gør, men hvis jeg var dig vill jeg starte med at gange de (x-2) over på den anden side, gange parenteserne (på højre side) ud, og begynde at reudcere...
Svar #4
20. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)
(3x^3-18x^2+36x-24):(x-2)+12x=3x^2-12x
3x^3-18x^2+36x-24:x-2+18^2 = 3x^2+18x^2
3x^3+48x-24:x-2+24= 21x^2+24
3x^3+48x-24:x-2+2=21x^2+24+2
3x^3+48x:x=21x^2+26*x
3x^3+48x=21x^2+26-48x
3x^3= 21x^2+26-48x
jeg kan ikke rigtig komme videre,
3x^3-18x^2+36x-24:x-2+18^2 = 3x^2+18x^2
3x^3+48x-24:x-2+24= 21x^2+24
3x^3+48x-24:x-2+2=21x^2+24+2
3x^3+48x:x=21x^2+26*x
3x^3+48x=21x^2+26-48x
3x^3= 21x^2+26-48x
jeg kan ikke rigtig komme videre,
Skriv et svar til: hvad gør jeg forkert??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
