Matematik
Opgave med parameterfremstilling!
20. november 2007 af
Ralphi (Slettet)
I et koordinatsystem med begyndelsespunkt O har en ret linje l parameterfremstillingen
(x,y) = (3,4) + t(2,1)
og et punkt Q har koordinatsættet (3,4)
Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, for hvilket vinkel POQ er ret.
Hvordan gør man dette?
(x,y) = (3,4) + t(2,1)
og et punkt Q har koordinatsættet (3,4)
Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, for hvilket vinkel POQ er ret.
Hvordan gør man dette?
Svar #1
21. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Lad p=(a,b). Da trekant poq er vinkelret, er

Den anden oplysning -- nemlig at p ligger på l -- giver dig at

Heraf fås t = -5/2, hvilket betyder, at
 $)
Lad p=(a,b). Da trekant poq er vinkelret, er
Den anden oplysning -- nemlig at p ligger på l -- giver dig at
Heraf fås t = -5/2, hvilket betyder, at
Svar #3
22. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#:
Jeg indsætter første ligning i den anden:
-3/4(3+2t) = 4+t =>
t = -5/2
Jeg indsætter første ligning i den anden:
-3/4(3+2t) = 4+t =>
t = -5/2
Skriv et svar til: Opgave med parameterfremstilling!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
