Fysik
Adiabatis proces, differentiation af idealgasloven
24. november 2007 af
Lasse_ (Slettet)
"Fra differntiation af idealgasloven mht. V følger
dp/dV*V + p = n*R*dT/dV."
Hvordan kommer de frem til de resultat?
Det er for en bestemt n gas der ekspandere adiabatisk.
dp/dV*V + p = n*R*dT/dV."
Hvordan kommer de frem til de resultat?
Det er for en bestemt n gas der ekspandere adiabatisk.
Svar #1
24. november 2007 af peter lind
Gasloven siger
PV = nRT
Der antages at P og T er en funktion af V. Differentieres på begge sider, hvor man på venstre side bruger reglen om differentiation af et produkt, får man det angivne resultat.
PV = nRT
Der antages at P og T er en funktion af V. Differentieres på begge sider, hvor man på venstre side bruger reglen om differentiation af et produkt, får man det angivne resultat.
Svar #2
24. november 2007 af Lasse_ (Slettet)
Jeg skal lige have det skåret helt ud i pap.
pV = nRT differentieres mht. V:
dp/dV*V + dV/dV*p = n*R*T*dV får jeg det til, dvs.
dp/dV*V + p = n*R*T*dV
pV = nRT differentieres mht. V:
dp/dV*V + dV/dV*p = n*R*T*dV får jeg det til, dvs.
dp/dV*V + p = n*R*T*dV
Svar #3
24. november 2007 af Lasse_ (Slettet)
Ah nevermind, T er jo også en funktion af V... som du skriver i #1. opdagede det lige da jeg trykkede "Indsæt svar."
Tak for hjælpen
Tak for hjælpen
Skriv et svar til: Adiabatis proces, differentiation af idealgasloven
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
