Matematik

Lucas-følger- Hjælp Igen + det Haster

25. november 2007 af Maribal (Slettet)
Heeej alle sammen.

Er der nogen der ved noget om Lucas-følgen, den ligner Fibonaccifølgen men ikke helt alligevel. hmm..
men det er ikke det som er problemet; problemet er at jeg skal bevise:

Ln/Ln-1 --> (PHI)- det gyldne snit) når n går mod uendelig.

men jeg ved ikke hvordan jeg skal gør det.

Jeg ved ikke om man kan bruge denne formel til noget for at bevise det som står ovenfor.

Ln= (1+kvadr(5)/2)^n + (1-kvadr(5)/2)^n

Hvis nu den formel kunne bruges så er jeg også nød til at bevise den.

Håber der er nogen der ved noget om det.

Hilsen Maribel. :)

Svar #1
25. november 2007 af Maribal (Slettet)

Jeg glemte lig at skrive Ln defineres som
Ln= Fn-1 + Fn+1

Please Hjælp Guyz det er meget vigtigt. O:(

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2007 af tal-pædagog (Slettet)

Kan man ikke sige:

Fn+1 -> PHI*Fn

Fn-1 -> PHI^-1*Fn

og

Fn -> PHI*Fn-1

Fn-2 -> PHI^-1*Fn-1, altsammen for n -> 00

Derfor kan man med passende regler for grænseværdier slutte:

Ln/Ln-1 -> (PHI+PHI^-1)*Fn/((PHI+PHI^-1)*Fn-1) = Fn/Fn-1 -> PHI

for n -> 00

Svar #3
27. november 2007 af Maribal (Slettet)

Det kan man helt sikkert.. Mange tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2009 af katrine:b (Slettet)

Lucasfølgen er ikke noget der "ligner" fibonaccifølgen.. fibonaccifølgen ER en af lucasfølgerne?


Skriv et svar til: Lucas-følger- Hjælp Igen + det Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.