Matematik

differentier

25. november 2007 af royal-chika (Slettet)
bestem differentialkvotienten f'(x), når

a) f(x) = ln(x)+2/x

b) f(x) = 2quart x - x^-8 -3

nogle der kan hjælpe ?
jeg har ingen anelse selv !

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2007 af Sherwood (Slettet)

ln(x)=1/x
1/x=-1/x^2

sqrt(x)=1/(2*sqrt(x))

Kan du så nu?

Svar #2
25. november 2007 af royal-chika (Slettet)

eh nej :s heh .
Hvad er til hvad ?
Jeg troed jeg i opgave a) skulle løse ligningen f'(x) = 0 først?
Kan du ikke forklare hvad du har gjort.



Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Der står ikke noget om, at du skal løse f'(x)=0. I så fald har du ikke skrevet hele opgaven op.

Først og fremmest skal du jo differentiere funktionerne. Jeg har givet dig reglerne for dem, som kan være lidt svære. Du skal så selv bruge reglerne i dine funktioner, så de bliver korrekt differentieret.

Svar #4
25. november 2007 af royal-chika (Slettet)

ja og i opgave a) får jeg så

1/x + 2/x

og hvad så?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Du har ikke differentieret 2/x!!

Svar #6
25. november 2007 af royal-chika (Slettet)

easy now!
jeg er syg og skal aflere i morgen, så ro på(:

jeg ved ikke hvad jeg skal gøre med 2/x

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Hehe, det var ikke så hårdt ment.

Brug at: 1/x=-1/x^2

Svar #8
25. november 2007 af royal-chika (Slettet)

nååeh det var godt :) ! hehe ..
Er det så:

f(x) = 1/x + 2 * 1/x

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Ikke helt.

1/x=-1/x^2

Hvilket i dit tilfælde bliver:

2/x=-2/x^2

Altså:

1/x+(-2)/x^2 <=> 1/x-2/x^2

Kan du forstå det?

Svar #10
25. november 2007 af royal-chika (Slettet)

tjah både og .. Det er nok alle de regneregler der forvirrer mig!

så svaret er egentlig så enkelt som

1/x - 2/x^2

?

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Ja, det er svaret. Altså: f'(x)=1/x - 2/x^2
Prøv så med den næste.

Svar #12
25. november 2007 af royal-chika (Slettet)

ja, men der må det til at starte med jo blive:

f(x) = 2 * (1/2*quart x) - x^-8 - 3

?

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Nu har du jo igen kun differentieret en del af funktionen, men ok, den er også lidt svær.

f(x)=2sqrt(x)-x^-8-3

f'(x)=2*1/(2sqrt(x)+8/x^9)
<=>
f'(x)=1/sqrt(x)+8/x^9

Svar #14
25. november 2007 af royal-chika (Slettet)

hvorfor er det pløftet i 9 ?

ellers så tak (: !

Brugbart svar (0)

Svar #15
25. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Hovsa. Jeg fik da vist sat parenteserne på en lidt forkert måde i #13.

f'(x)=2*1/(2sqrt(x))+8/x^9
<=>
f'(x)=1/sqrt(x)+8/x^9

Det skulle være meget bedre og mere forståeligt.

Brugbart svar (0)

Svar #16
25. november 2007 af Sherwood (Slettet)

#14 Det er igen en af reglerne for diffenrentiering.


Svar #17
25. november 2007 af royal-chika (Slettet)

jeg siger tak for hjælpen!
Jeg kan godt se at meget af det stemmer overens med de noter jeg har med regneregler - det bare lige det der med at huske dem ! :)

Brugbart svar (0)

Svar #18
25. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Det er en meget god idé, hvis du memoriserer dem, da der er en stor chance for, at eksempler som disse også vil fremkomme i eksamen uden hjælpemidler.

Svar #19
25. november 2007 af royal-chika (Slettet)

jaa, jeg ved det godt .. Jeg forsøger ! (:

Brugbart svar (0)

Svar #20
25. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Den bedste måde er at regne hundredevis af opgaver.

Skriv et svar til: differentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.