Matematik

Beregne begyndelsesværdi - hurtigt helst.

25. november 2007 af Chrris (Slettet)
Je sidder med en matemaik aflevering til i morgen, og jeg kan simpelthen ikke huske formlen for hvorledes man udregner begynelsesværdien.

min opgave lyder :Det oplyses at kurven går igennem (0,3) og (1,4)
- Hvad er begyndelsesværdienfor den ekspotentielle udvikling.

Pft.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2007 af KristofferFage (Slettet)

Hvad er en begyndelsesværdi? :P

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2007 af Nejtaktilspam (Slettet)

Begyndelsesværdien for en ekspontentiel funktionen er punktet hvor funktionen skærer y-aksen. Så du kan jo started med at finde forskriften for den.

Svar #3
25. november 2007 af Chrris (Slettet)

y= 4x+4

Svar #4
25. november 2007 af Chrris (Slettet)

Så er det vel bare 4? :)

Jeg troede at det var MEGET svære
- Men jeg er også en klovn til matematik

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2007 af KristofferFage (Slettet)

Var det ikke en eksponentiel funktion? I så fald hedder det:

y = a^x*b

a = (x2-x1)sqrt(y2/y1)..

b=y/(a*b)

Svar #6
25. november 2007 af Chrris (Slettet)

men jeg kender jo ikke fremskrivningsfaktoren endnu?

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2007 af Nejtaktilspam (Slettet)



dvs.


Så løser du


Svar #8
25. november 2007 af Chrris (Slettet)

Det fatter jeg intet af :/

- vi skal bruge formlen =

a= (x2-x1) kvadratrod af y2/y1

det må jo så være 1 kvadratrod af 1,3333

som så er = 1 1,1546 ????

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2007 af badooo (Slettet)

Nej, ikke den første kvadratrod, men førsteroden. Kvadratroden er andenroden.

Svar #10
26. november 2007 af Chrris (Slettet)

Mange tak for hjælpen, jeg har fået lavet min aflevering. :)
Nu må jeg jo se hvordan det er gået.

Puha hvor jeg synes matematik er svært :/

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. november 2007 af Nejtaktilspam (Slettet)

#9 Ah ja. Dvs. a = 4/3 og b = 4 / a^1

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Du skal ikke lytte til alle de gakkede kommentarer og forslag, der er kommet indtil videre!

Funktionen, hvis graf skal gå gennem punkterne (0,3) og (1,4), skal være på formen

f(x) = b*a^x

for reelle a og b. Første punkt giver dig, at

f(0) = 3 =>
b*a^0 = 3 =>
b = 3

Andet punkt, samt den netop fundne b-værdi, giver

f(1) = 4 =>
b*a^1 = 4 =>
3*a = 4 =>
a = 4/3

Altså er den forskriften for den søgte funktion givet ved

f(x) = 3*(4/3)^x

Skriv et svar til: Beregne begyndelsesværdi - hurtigt helst.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.