Matematik
Ligning
26. november 2007 af
mis90 (Slettet)
Er ret dårlig til ligning.
Så er det her rigtigt;?
4x - 12 = 28
4x - 12 -12 = 28 - 12
x = 16
Så er det her rigtigt;?
4x - 12 = 28
4x - 12 -12 = 28 - 12
x = 16
Svar #1
26. november 2007 af Sherwood (Slettet)
Ja. Det er forkert. Du skal lægge 12 til på begge sider i stedet. I dit eksempel forsvinder de 12 jo ikke fra venstresiden.
Svar #2
26. november 2007 af Sherwood (Slettet)
Altså. Nej, det er ikke rigtigt, hvis mit "ja" vildleder.
Svar #4
26. november 2007 af badooo (Slettet)
4x - 12 = 28
Vi vi gerne have isoleret leddet med x, dvs. leddet 4x. Hvis vi, som du gør, trækker 12 fra på begge sider kommer der til at stå:
4x - 12- 12 = 28 - 12 <=> 4x - 24 = 16
Dvs. at leddet ikke er isoleret, så dette er forkert.
Hvis vi derimod ligger 12 til på begge sider kommer der til at stå:
4x - 12 + 12 = 28 + 12
På venstre side går -12 og +12 ud med hinanden, da + og - er modsatte regningsoperationer. Der kommer altså til at stå:
4x = 40
Det sidste vi mangler er at isolere x. På venstre side står der 4*x. Da det modsatte af at gange, er at dividere, dividerer vi med 4 på begge sider. Der kommer så til at stå:
(4x)/4 = 40/4 <=> x = 10
Som så er svaret på din opgave.
Vi vi gerne have isoleret leddet med x, dvs. leddet 4x. Hvis vi, som du gør, trækker 12 fra på begge sider kommer der til at stå:
4x - 12- 12 = 28 - 12 <=> 4x - 24 = 16
Dvs. at leddet ikke er isoleret, så dette er forkert.
Hvis vi derimod ligger 12 til på begge sider kommer der til at stå:
4x - 12 + 12 = 28 + 12
På venstre side går -12 og +12 ud med hinanden, da + og - er modsatte regningsoperationer. Der kommer altså til at stå:
4x = 40
Det sidste vi mangler er at isolere x. På venstre side står der 4*x. Da det modsatte af at gange, er at dividere, dividerer vi med 4 på begge sider. Der kommer så til at stå:
(4x)/4 = 40/4 <=> x = 10
Som så er svaret på din opgave.
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
