Fysik
lille fysik spørgsmål
26. november 2007 af
avani (Slettet)
Hej
Er lidt i tvivl om dette spørgsmål ..
En bils kølesystem indeholder 22 liter. hvor meget varme optager vandet, hvis temperaturen stiger fra 18 grader - 85 grader?
Skal jeg bare finde temperaturforskellen. Hvorfor oplyser de så vandindholdet??
Er lidt i tvivl om dette spørgsmål ..
En bils kølesystem indeholder 22 liter. hvor meget varme optager vandet, hvis temperaturen stiger fra 18 grader - 85 grader?
Skal jeg bare finde temperaturforskellen. Hvorfor oplyser de så vandindholdet??
Svar #1
26. november 2007 af mathon
E = m*c*delta_T
E er energimængden [E] = J
m er vandets masse [m] = kg
c er vandets specifikke varmekapacitet [c] = J/(kg*C)
delta_T = (T2-T1) er temperaturændringen [delta_T] = °C
E er energimængden [E] = J
m er vandets masse [m] = kg
c er vandets specifikke varmekapacitet [c] = J/(kg*C)
delta_T = (T2-T1) er temperaturændringen [delta_T] = °C
Svar #2
26. november 2007 af avani (Slettet)
men E (=tilført energi). Opgaven vil have at jeg skal beregne varmen. Er det det samme?
Skriv et svar til: lille fysik spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
