Matematik
''Haster rigtig meget'' integralregning
26. november 2007 af
Carolina_S (Slettet)
Hej :(,
jeg bliver rigtig rigtig glad hvis nogen kan hjlæpe mig med følgende opgaver:
1) man skal find arealt af f(x)= 4kvadratrod af x -5 i intervallet [3;9]
jeg kan ikke finde stamfunk. til kvadratrod af x :S?
2)Grafen for funktionen f(x)=2x+1 afgrænser sammen med koordinatsystemets akser og linjen med ligningen x=t (hvor t>0) et område, der har arealet 20. Find uden hjælpmidler t.
Hvad skal jeg gøre her?
og 1000tak hvis nogen gider hjælpe
jeg bliver rigtig rigtig glad hvis nogen kan hjlæpe mig med følgende opgaver:
1) man skal find arealt af f(x)= 4kvadratrod af x -5 i intervallet [3;9]
jeg kan ikke finde stamfunk. til kvadratrod af x :S?
2)Grafen for funktionen f(x)=2x+1 afgrænser sammen med koordinatsystemets akser og linjen med ligningen x=t (hvor t>0) et område, der har arealet 20. Find uden hjælpmidler t.
Hvad skal jeg gøre her?
og 1000tak hvis nogen gider hjælpe
Svar #1
26. november 2007 af peter lind
a) brug substitution t = x-5 og at en stamfunktion til x^n er x^(n+1)/n
b) Tegn det op.
b) Tegn det op.
Svar #2
27. november 2007 af Carolina_S (Slettet)
man skal jo først finde stamfunk. til kvadratrod af x
Svar #3
27. november 2007 af mathon
1)
...det hedder ikke 4.kvadratrod men 4.rod...
f(x) = (x-5)^(1/4) i intervallet [3;9]
F(x) = S(x-5)^(1/4)dx = (4/5)(x-5)^(5/4)
9
S(x-5)^(1/4)dx = 0,8(9-5)^1,25 - 0,8(3-5)^1,25) = .....
3
2)
t
S(2x+1)dx = (t^2+t)-((-1)^2+(-1)) = t^2+t, hvoraf
-1
t^2+t=20
t^2 + t - 20 = 0
t = .......
...det hedder ikke 4.kvadratrod men 4.rod...
f(x) = (x-5)^(1/4) i intervallet [3;9]
F(x) = S(x-5)^(1/4)dx = (4/5)(x-5)^(5/4)
9
S(x-5)^(1/4)dx = 0,8(9-5)^1,25 - 0,8(3-5)^1,25) = .....
3
2)
t
S(2x+1)dx = (t^2+t)-((-1)^2+(-1)) = t^2+t, hvoraf
-1
t^2+t=20
t^2 + t - 20 = 0
t = .......
Skriv et svar til: ''Haster rigtig meget'' integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
