Matematik

f'(x) eller f'(x0) :S

27. november 2007 af aprondiee (Slettet)
hvad er helt præcis forskellen på f'(x) og f'(x0)??
og hvordan ved jeg hvornår jeg skal skrive hvad i min matematik aflevering??

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2007 af Spera (Slettet)

Der er ingen forskel... Eks:

f(x)=x^2

Differentieret:

f'(x0)=2x0 eller f'(x)=2x

Altså er det ligemeget hvilken af de to du skriver, det kunne i princippet også være:

f'(per)=2*per

Bare det er det samme...

Jeg ville dog vælge at skrive f'(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2007 af mathon

f'(x) betegner den afledede funktion for et vilkårligt x

f'(xo) betegner den afledede funktion for et specifikt udvalgt x=xo

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2007 af Spera (Slettet)

OBS: Når jeg skriver at det er ligemeget, er det bare vigtigt x og f(x) følger hinanden, altså: (x,f(x)), (x0,f(x0)), (per,f(per)) osv...

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2007 af JP_NSE (Slettet)

x0 er en fast værdi/punkt, hvor x er et løbende punkt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2007 af mathon

fx. i tangentligningen:

y-f(xo) = f'(xo)(x-xo) eller

f(x)-f(xo) = f'(xo)(x-xo), hvor (xo,f(xo)) specifikt betegner tangeringspunktets koordinater
medens
(x,f(x)) betegner et vilkårligt fra (xo,f(xo)) forskelligt punkt på tangenten...

Svar #6
27. november 2007 af aprondiee (Slettet)

okay. tak..

Skriv et svar til: f'(x) eller f'(x0) :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.