Matematik
Ligning
05. juni 2004 af
Felix (Slettet)
Kan ikke find ud af opgave, håber nogen kan hjælpe mig.
t har ligning -3/4x+1/4
Gør rede for, at linjen m med ligningen
6x+8y-52=0
står vinkelret på t, og at den tangerer cirklen.
t har ligning -3/4x+1/4
Gør rede for, at linjen m med ligningen
6x+8y-52=0
står vinkelret på t, og at den tangerer cirklen.
Svar #1
05. juni 2004 af QaZZaQ
6x + 8y -52 = 0 <=> 8Y = -6x+52
Y = (-6/8)+52 = (-3/4)x + 52
Så vidt jeg kan se, så er de to linier parallelle.
Y = (-6/8)+52 = (-3/4)x + 52
Så vidt jeg kan se, så er de to linier parallelle.
Svar #4
05. juni 2004 af sontas (Slettet)
hmmm brug ac = -1 (ortogonale linjer)
og hvis t tangerer cirklen skal afstanden fra centrum til linjen netop være radius.
Som QaZZaQ siger så er de to linjer jo parallelle...og vi får ikke opgivet cirklens ligning.
og hvis t tangerer cirklen skal afstanden fra centrum til linjen netop være radius.
Som QaZZaQ siger så er de to linjer jo parallelle...og vi får ikke opgivet cirklens ligning.
Svar #5
07. juni 2004 af TDP (Slettet)
Jeg fortstår ik ret meget af det som I har skrevet... Håber I vil forklare det
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
