Fysik
skrå kast.. hjælp :S
28. november 2007 af
mikeh (Slettet)
Hej.. jeg er igang med at skrive rapport og kan ikke komme videre :(
jeg skal lave en banekurve for et skråt kast..
jeg har men en kanon affyrret en kugle op på en plade, med elevationsvinkel på 30grader..
fra kuglen til den lodrette plade er der 0,97 m. og kuglen rammer i en højde af ca. 0,345 m på pladen...
kan det ikke passe at jeg skal tegne banekurven vha. formlen;
y = /-0,5g* (x^2)) / (cos(a)^2 * vo^2) + tan(a)x
jeg ved jo at a = 30 grader
regner bare at udregne hastigheden af kastet altså vo?
hvordan udregner jeg den?
kan jeg bruge formlen;
v = (ymax*2g) / sin(a)
jeg skal lave en banekurve for et skråt kast..
jeg har men en kanon affyrret en kugle op på en plade, med elevationsvinkel på 30grader..
fra kuglen til den lodrette plade er der 0,97 m. og kuglen rammer i en højde af ca. 0,345 m på pladen...
kan det ikke passe at jeg skal tegne banekurven vha. formlen;
y = /-0,5g* (x^2)) / (cos(a)^2 * vo^2) + tan(a)x
jeg ved jo at a = 30 grader
regner bare at udregne hastigheden af kastet altså vo?
hvordan udregner jeg den?
kan jeg bruge formlen;
v = (ymax*2g) / sin(a)
Svar #3
28. november 2007 af mikeh (Slettet)
ja, jeg har kigget det dokument igennem.. men vil du ikke se om jeg har udregnet den rigtige hastighed?
Skriv et svar til: skrå kast.. hjælp :S
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
