Matematik
Omvendt proportional- ?
28. november 2007 af
elgaardd (Slettet)
størrelserne p og V er omvendt proportionale. Udfyld tabellen (Vis udregningerne).
P 2 4 ?
V ? 20 16
Please hjælp?
VH. Palle
P 2 4 ?
V ? 20 16
Please hjælp?
VH. Palle
Svar #3
28. november 2007 af dikkelmikkel (Slettet)
Når P er 2 er V = 40
Når V er 16 er V = 5
Fordi P * V altid skal give 80, og du har et udtryk, der hedder:
P = 80/V hvilket medfører V = 80/P
Når V er 16 er V = 5
Fordi P * V altid skal give 80, og du har et udtryk, der hedder:
P = 80/V hvilket medfører V = 80/P
Svar #4
29. november 2007 af mathon
for to omvendt proportionale størrelser x og y
gælder
x*y = k(onstant) ( bliver den ene n gange større, bliver den anden n gange mindre, så produktet forbliver konstant)
x1*y1 = k og (n*x1)*((1/n)*y1) = n*(1/n)(x1*y1) = 1*(x1*y1)= 1*k = k
i dit tilfælde hedder de omvendt proportionale størrelser p og V,
hvorfor
p*V = k
når du således har et koordineret sæt værdier p1 og V1 kan du finde konstanten k ved at multiplicere dem.
p1*V1 = k
4*20 = k, hvoraf
k = 80.
Da du nu kender konstanten, kan du beregne de manglende værdier for p og V.
p*V = 80
2*V = 80, hvoraf V = 40
p*16 = 80, hvoraf p = 80/16 = 5
gælder
x*y = k(onstant) ( bliver den ene n gange større, bliver den anden n gange mindre, så produktet forbliver konstant)
x1*y1 = k og (n*x1)*((1/n)*y1) = n*(1/n)(x1*y1) = 1*(x1*y1)= 1*k = k
i dit tilfælde hedder de omvendt proportionale størrelser p og V,
hvorfor
p*V = k
når du således har et koordineret sæt værdier p1 og V1 kan du finde konstanten k ved at multiplicere dem.
p1*V1 = k
4*20 = k, hvoraf
k = 80.
Da du nu kender konstanten, kan du beregne de manglende værdier for p og V.
p*V = 80
2*V = 80, hvoraf V = 40
p*16 = 80, hvoraf p = 80/16 = 5
Skriv et svar til: Omvendt proportional- ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
