Matematik
Plz kig lige 2 sekunder
28. november 2007 af
??123 (Slettet)
f(x)=2*3^x+5
grafen skærer y-aksen i punktet p.
bestem ligningen til tangenten i punktet p.
skal jeg ik så udregne f(0)
så det bliver
f(0)=2*3^0+5
f(0)=7
så har jeg differentiere mit f(x) og så indsætte det punkt jeg lige har fundet (0, 7) og finder dermed min forskrift for f'(x) = tangenten
er det så sådan:
min lommeregner hedder TI-89
d(2*3^x+5)??
grafen skærer y-aksen i punktet p.
bestem ligningen til tangenten i punktet p.
skal jeg ik så udregne f(0)
så det bliver
f(0)=2*3^0+5
f(0)=7
så har jeg differentiere mit f(x) og så indsætte det punkt jeg lige har fundet (0, 7) og finder dermed min forskrift for f'(x) = tangenten
er det så sådan:
min lommeregner hedder TI-89
d(2*3^x+5)??
Svar #1
28. november 2007 af Mester_Bean (Slettet)
lad vær med at poste flere gange om det samme emne - du har allerede 2 andre tråde kørende omkring det her
og giv dine tråde bedre overskrifter
for at differentiere din funktion kan du skrive d(2*3^x+5,x)
og giv dine tråde bedre overskrifter
for at differentiere din funktion kan du skrive d(2*3^x+5,x)
Svar #3
28. november 2007 af Mester_Bean (Slettet)
ja ja - men du har jo ikke fundet tangenten endnu
Svar #4
28. november 2007 af ??123 (Slettet)
skal jeg ikke bruge denne formel: = f'(x1) * (x-x1) + y1 hvor o er x1 og 7 er y1
så det ser sådan ud:
2*ln(3)*3^x*(x-)+7
så det ser sådan ud:
2*ln(3)*3^x*(x-)+7
Skriv et svar til: Plz kig lige 2 sekunder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
