Matematik
en opgave
28. november 2007 af
Cille-muus (Slettet)
Hej.
Jeg har en opgave som jeg ikke rigtig helt kan blive færdig med, jeg har dog lavet a) og b), men mangler lige c). Er der nogen som kan hjælpe mig lidt med den?
Opgaven lyder således:
På et gymnasium med 600 elever starter 2 af eleverne et rygte.
Med N(t) betegnes det antal elever, der til et givet tidspunkt t (målt i dage) har hørt rygtet. En model for spredningen af rygtet på gymnasiet er givet ved
N'=k*N(600-N), hvor k er en proportionalitetsfaktor. Envidere oplyses det, at N'(0)=4.
a) Forskriften for N(t): N(t)= 600/1+299e^(-0.003344*600*t)
b) Der går ca. 3,2 dage, før 400 af skolens elever har hørt rygtet.
c) Angiv nogle konkrete årsager, der kan være til, at den opstillede model ikke er en god model for rygtespredning på et gymnasium.
Jeg har en opgave som jeg ikke rigtig helt kan blive færdig med, jeg har dog lavet a) og b), men mangler lige c). Er der nogen som kan hjælpe mig lidt med den?
Opgaven lyder således:
På et gymnasium med 600 elever starter 2 af eleverne et rygte.
Med N(t) betegnes det antal elever, der til et givet tidspunkt t (målt i dage) har hørt rygtet. En model for spredningen af rygtet på gymnasiet er givet ved
N'=k*N(600-N), hvor k er en proportionalitetsfaktor. Envidere oplyses det, at N'(0)=4.
a) Forskriften for N(t): N(t)= 600/1+299e^(-0.003344*600*t)
b) Der går ca. 3,2 dage, før 400 af skolens elever har hørt rygtet.
c) Angiv nogle konkrete årsager, der kan være til, at den opstillede model ikke er en god model for rygtespredning på et gymnasium.
Svar #1
28. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Da sammenhængen er eksponentiel betyder det i praksis, at alle eleverne spreder rygtet videre efter de har fået det at vide.
Sådan forholder det sig ikke i virkeligheden :)
... det er mit bud.
Sådan forholder det sig ikke i virkeligheden :)
... det er mit bud.
Skriv et svar til: en opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
