Matematik
Opgave til i morgen- integralregning!
28. november 2007 af
Ralphi (Slettet)
Figueren viser en skitse af grafen for funktionen f bestemt ved:
f(x) = 6x*0,4^x
For ethvert positivt tal t har punktmængden
Mt = (x,y)| 0 < x < t v 0 < y < f(x)
(større end og lig med!) et areal At.
Beregn A2
Bestem t, så At = 6,95
Jeg kender sådan set godt metoden, men jeg får bare nogle meget mærkelige tal... jeg får blandt andet negativ værdi i den første opgave, hvilket arealet jo ikke kan være!!!
Håber der er en der vil skrive nogle mellemregninger..
f(x) = 6x*0,4^x
For ethvert positivt tal t har punktmængden
Mt = (x,y)| 0 < x < t v 0 < y < f(x)
(større end og lig med!) et areal At.
Beregn A2
Bestem t, så At = 6,95
Jeg kender sådan set godt metoden, men jeg får bare nogle meget mærkelige tal... jeg får blandt andet negativ værdi i den første opgave, hvilket arealet jo ikke kan være!!!
Håber der er en der vil skrive nogle mellemregninger..
Svar #1
28. november 2007 af Mikkat (Slettet)
Hvis du må bruge cas indtaster du blot integralet(6*x*0,4^x,x,0,2)
Så får du A2=3,91
Så får du A2=3,91
Svar #2
28. november 2007 af Ralphi (Slettet)
Jeg har ikke nogen cas lommeregner, da jeg har matematik på din gamle ordning, hvilket betyder at vi skal regne eksakt! Så jeg må ikke aflevere 3,91 som facit... :(
Svar #3
28. november 2007 af Mikkat (Slettet)
Så skal du bruge partiel integration til at finde stamfunktionen
De to funktioner er 0,4^x og 6x.
Du skal finde stamfunktionen til 0,4^x og differentiere 6x.
Stamfunktionen bliver 6x*0,4^x/ln(0,4)-1/ln(0,4)*6*0,4^x/ln(0,4)
Dernæst indsætter du grænserne 0 og 2
De to funktioner er 0,4^x og 6x.
Du skal finde stamfunktionen til 0,4^x og differentiere 6x.
Stamfunktionen bliver 6x*0,4^x/ln(0,4)-1/ln(0,4)*6*0,4^x/ln(0,4)
Dernæst indsætter du grænserne 0 og 2
Skriv et svar til: Opgave til i morgen- integralregning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
