Matematik
hvad betyder ^
29. november 2007 af
dennise (Slettet)
hvad betyder ^ i et regnestykke?
eks.(1+0,06/4)^4-1
kan du skrive det op på en let forstålig måde?
eks.(1+0,06/4)^4-1
kan du skrive det op på en let forstålig måde?
Svar #2
29. november 2007 af Fillen (Slettet)
tallene efterfølgende er hævede i forhold til resten. Når der ikke er nogen parantes, ved du ikke om det både er 4-1, eller kun 4.
Svar #3
29. november 2007 af bjering (Slettet)
I det jeg selv ville forstå som "normale" termer, betyder ^ "opløftet i potens" - normalt skrevet som et lille hævet tal (men det kan skrivemaskineskrift som den her benyttede ikke).
Dvs. 2^4 = 2*2*2*2 = 16 (hvor * er et gangetegn).
Derudover betyder regnearternes hieraki at du skal opløfe (1+0,06/4) i fjerde potens og derpå trække 4 fra. På samme måde som at hierakiet foreskriver at man lægger 1 til 0,06/4, ikke deler 1+0,06 = 1,06 med 4, osv.
Kasper
Dvs. 2^4 = 2*2*2*2 = 16 (hvor * er et gangetegn).
Derudover betyder regnearternes hieraki at du skal opløfe (1+0,06/4) i fjerde potens og derpå trække 4 fra. På samme måde som at hierakiet foreskriver at man lægger 1 til 0,06/4, ikke deler 1+0,06 = 1,06 med 4, osv.
Kasper
Skriv et svar til: hvad betyder ^
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
