Matematik

Matematik

01. december 2007 af Cecilie1989 (Slettet)
Hej alle. Er der nogle der kan hjælpe med følgende opgave, hvor man skal bestemme de afledede funktioner af:

1. f(x)=sqrt(2x-3)
2. f(x)=(4x-1)^3
3. f(x)=2/(3-x)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2007 af peter lind

Brug at f(g(x))' = f'(g(x))*g'(x)

Her skal du bruge

opgave 1 g(x) = 2x-3
opgave 2 g(x)=4x-1
Opgave 3 g(x) = 3-x

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2007 af mathon

1)
f'(x) = 1/(2sqr(2x-3)*(2x-3)' = ......

2)
f'(x) = 3*(4x-1)^2*(4x-1)' = ......

3)
x forskellig fra 3
f'(x) = 2*((-1)/(3-x)^2)*(3-x)' = ......

Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.