Matematik

Rødder & Potenser

02. december 2007 af Matersvært (Slettet)
Reducer ved hjælp af potensregler?
Hvordan?

1. 6^3*4^3/18^3

2. (4^7)^2/12^7

3. 2^7*5^7*1over10^5

4.(5/3)^6*(1/5)^4*3^6

Hvordan løser man det her?- Hjælp.!

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2007 af mathon

1. 6^3*4^3/18^3 = 6^3*4^3/(3*6)^3 = 6^3*4^3/(3^3*6^3) = 4^3/3^3 = (4/3)^3

benyt
(a*b)^n = a^n*b^n

(a/b)^n = a^n/b^n

(a^n)^p = a^(n*p)....




Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2007 af aaaa95 (Slettet)

brug
a^p/b^p=(a/b)^p
(a^p)^q=a^p*q
a^p*b^p=(a*b)^p 1/a^n=a^-n
så kan du evt i den sidste os bruge a^p/b^p=(a/b)^p
dette er hva jeg ville bruge ? men er ik sikker..

Svar #3
02. december 2007 af Matersvært (Slettet)

Ok, mange tak?

Jeg forstår simpelthen ikke din regneregl?

hvordan skal jeg benytte den?

Svar #4
02. december 2007 af Matersvært (Slettet)

Jeg har omkrign tyve af disse opgaver?

De her er de fire forskellige. hvis du kan løse dem , kan jeg højst sandsynligt forstå og lave resten.

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2007 af mathon

2. (4^7)^2/12^7 = (4^7)^2/(3*4)^7 = (4^7)^2/(3^7*4^7) = 4^7/3^7 = (4/3)^7

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2007 af dnadan (Slettet)

eksempler på brugen af potensregnereglerne kan ses her:
http://peecee.dk/?id=82463

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2007 af mathon

3. og 4.
se
http://www.peecee.dk/index.php?id=82553

Skriv et svar til: Rødder & Potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.