Matematik
hjælp til en opgave ´..
03. december 2007 af
Jasmine88 (Slettet)
Hejsa.
Jeg er blevet stillet denne opgave:
Når en bestemt type gammastråler sendes gennem en blyvæg, er der følgende sammenhæng mellem intensiteten I0 før passage gennem blyvæggen og intensiteten I efter passage:
I = I0 * e^-0.0393x
x angiver blyvæggens tykkelse målt i mm.
Så er spørgsmålet:
Beskriv hvilken information funktionen giver om reduktion af gammastrålingens intensitet??
det forstår jeg ikke.. er det nogen der kan hjælpe?
Jeg er blevet stillet denne opgave:
Når en bestemt type gammastråler sendes gennem en blyvæg, er der følgende sammenhæng mellem intensiteten I0 før passage gennem blyvæggen og intensiteten I efter passage:
I = I0 * e^-0.0393x
x angiver blyvæggens tykkelse målt i mm.
Så er spørgsmålet:
Beskriv hvilken information funktionen giver om reduktion af gammastrålingens intensitet??
det forstår jeg ikke.. er det nogen der kan hjælpe?
Svar #1
03. december 2007 af goathunter (Slettet)
Det er en eksponential vækstfunktion.. der kan derfor findes en størrelse som her vil hedde halveringstykkelsen. Altså den tykkelse af bly der gør at intensiteten halveres.
Svar #2
03. december 2007 af -Zeta- (Slettet)
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=423003
Svar #3
03. december 2007 af Jasmine88 (Slettet)
Jeg forstår stadig ikke denne opgave, selvom jeg har kigget på linket.. er der ikke nogen, der kan prøve at forklare det lidt tydeligere..
fx forstår jeg ikke, hvordan han kommer frem til det her:
I(x) = Io*e^(-0,0393x) = Io*(e^(-0,0393))^x = Io*0,961462^x,
I(x) = Io*0,961462^x
og når det så er halveringstykkelsen er det så bare at sætte en halv ind på x's plads, eller skal man bruge halveringskonstanten - altså T½??
fx forstår jeg ikke, hvordan han kommer frem til det her:
I(x) = Io*e^(-0,0393x) = Io*(e^(-0,0393))^x = Io*0,961462^x,
I(x) = Io*0,961462^x
og når det så er halveringstykkelsen er det så bare at sætte en halv ind på x's plads, eller skal man bruge halveringskonstanten - altså T½??
Skriv et svar til: hjælp til en opgave ´..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
