Matematik
Nogen som er gode til ligninger??
03. december 2007 af
Osmanli (Slettet)
jeg har en syg ligning, som jeg bare overhovedet ikke kan finde ud af :s ..
http://peecee.dk/?id=82695 -efter jeg ikke er særlig god til ligninger, vil jeg helst gerne have det forklaret på en meget simpel måde :))
http://peecee.dk/?id=82695 -efter jeg ikke er særlig god til ligninger, vil jeg helst gerne have det forklaret på en meget simpel måde :))
Svar #5
03. december 2007 af Osmanli (Slettet)
Jeg har Ti-Interaktive på min computer, men jeg får jo ikke mellemregninger med ud i programmet, så ved ikke lige hvad det kan hjælpe mig med? ..
Svar #6
04. december 2007 af inger_ho (Slettet)
Først multiplicerer du 4 på alle led
Derefter omskriver du ledene så de kommer til at se sådan ud: 132/((x-3)(x+3))-36/(2(x+3))-12/(2(x-3))=3
Når det er gjort ganger du (x+3) i alle led, og derefter (x-3) (kan også gøres i den anden rækkefølge
Heraf får du en masse parenteser, hvorefter de bare skal ophæves.
Ledene rykker du rundt med, og kommer frem til en andengradsligning, som hedder: 0=3x^2-195+24x
Du løser andengradsligningen og kommer frem til løsningen
Derefter omskriver du ledene så de kommer til at se sådan ud: 132/((x-3)(x+3))-36/(2(x+3))-12/(2(x-3))=3
Når det er gjort ganger du (x+3) i alle led, og derefter (x-3) (kan også gøres i den anden rækkefølge
Heraf får du en masse parenteser, hvorefter de bare skal ophæves.
Ledene rykker du rundt med, og kommer frem til en andengradsligning, som hedder: 0=3x^2-195+24x
Du løser andengradsligningen og kommer frem til løsningen
Skriv et svar til: Nogen som er gode til ligninger??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
