Matematik
Ligning - fra ét til andet..
04. december 2007 af
Hunden-king (Slettet)
Hej..
Jeg sidder lige fat i denne ligning -->
(-b^2/4a) + c, jeg ved at jeg skal få det til at gi'
(-b^2+4ac/4a), men hvordan kommer jeg frem til dette.?
er det noget med at man skal gange med noget i en brøk, eller.!?
På forhånd tak..
Jeg sidder lige fat i denne ligning -->
(-b^2/4a) + c, jeg ved at jeg skal få det til at gi'
(-b^2+4ac/4a), men hvordan kommer jeg frem til dette.?
er det noget med at man skal gange med noget i en brøk, eller.!?
På forhånd tak..
Svar #1
04. december 2007 af josemaria (Slettet)
Det er for det første ikke en ligning.
Nej, du skal ikke gange med en brøk.. Du skal bare have fat i samme nævner.
Nej, du skal ikke gange med en brøk.. Du skal bare have fat i samme nævner.
Svar #2
04. december 2007 af dnadan (Slettet)
(-b^2/4a) + c
forlæng c med 4a, heraf fås:
(-b^2/4a) + (c*4a/4a)
Begge brøker har fælles nævner, heraf dét sættes på fælles brøkstreg:
(-b^2/4a) + (c*4a/4a) = (-b^2+4ac)/(4a) = -(b^2-4ac)/(4a)= -d/(4a)
forlæng c med 4a, heraf fås:
(-b^2/4a) + (c*4a/4a)
Begge brøker har fælles nævner, heraf dét sættes på fælles brøkstreg:
(-b^2/4a) + (c*4a/4a) = (-b^2+4ac)/(4a) = -(b^2-4ac)/(4a)= -d/(4a)
Svar #3
04. december 2007 af josemaria (Slettet)
(-b^2/4a) + c = (-b^2/4a) + (c*4a)/4a
nu har du samme nævner. Så kan du sætte dem over samme brøkstreg, da begge brøker har samme nævner.
Altså:
(-b^2+c*4a)/4a
nu har du samme nævner. Så kan du sætte dem over samme brøkstreg, da begge brøker har samme nævner.
Altså:
(-b^2+c*4a)/4a
Skriv et svar til: Ligning - fra ét til andet..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
