Matematik

Formle for...

07. juni 2004 af TDP (Slettet)
Er der nogen der ved hvad formlen for areal og omkreds for en trapez er..?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2004 af QaZZaQ

A = ½h(a+b)
Hvor a og b er længden af de paralelle sider, og h er højden.

Svar #2
07. juni 2004 af TDP (Slettet)

Undskyld det var for et rektangel

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2004 af QaZZaQ

?? arealet for en rektangel er bare længde gange bredde.
Omkredsen er 2x+2y hvor x er længden og y bredden

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2004 af QaZZaQ

Var det en rektangel? Det er ikke et parallellogram du tænker på?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2004 af QaZZaQ

Hmm... i tilfæde af at det var et parallellogram, så er arealet, A = hg.
Hvor g er grundlinien og h er højden
Omkredsen 2g+2y, hvor g som sagt er grundlinien, og y er længden af den anden side (bredden om du vil)

Svar #6
07. juni 2004 af TDP (Slettet)

Hvordan skal man isolere x i en sådan ligning 16 = 2 (x + y)

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. juni 2004 af QaZZaQ

16 = 2(x+y)=2x+2y
2x = 16-2y
x = 8-y

Svar #8
07. juni 2004 af TDP (Slettet)

Hvis man skal sætte x = 8-y ind på 15=xy så det fremkommer en andengradsudtryk, hvorn gør man det...?

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. juni 2004 af QaZZaQ

15 = (8-y)y = 8y - y^2
Y^2-8Y+15 = 0

Skriv et svar til: Formle for...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.