Matematik

2.g opgave - renteregning

05. december 2007 af Morten_Jensen (Slettet)
En kapital på 15000 kr. vokser på 7 år til 17600 kr. Hvor stor er rentefoden pr. år, hvis den forudsættes at være konstant?

* Jeg vil selv forsøge at komme med et bud først!

///Morten

Svar #1
05. december 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

Det kan jeg ikke rigtig finde ud, kan jeg få lidt hjælp til at komme på banen?

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2007 af Stenalto (Slettet)

Du ska bare sætte det ind i renteformlen og isolere rentefoden... du vil finde den... regner den lige...

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2007 af Stenalto (Slettet)

Den skulle gerne give 2,3 procent

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2007 af Stenalto (Slettet)

Solve(17600=15000*(1+r)^y,r)
r = 0,023*100 --> 2,3 %

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2007 af Stenalto (Slettet)

ups.. y=7

Svar #6
05. december 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

ja, men problemet er at jeg ikke ved hvordan, det skal insdættes på lommeregneren. Kan du hjælpe?

Svar #7
05. december 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

er det denne her formel
http://www.skole.trondheim.kommune.no/sjetne/FAG/MAT/MATEMATIKK_FOR_UNGDOMSTRINNET/10dagl/filer10sparing/rentesrente.gif

jeg har også en anden formel

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2007 af dnadan (Slettet)

Kn=K0*(1+r)^n
=>
17600=15000*(1+r)^7
<=>
17600/15000=(1+r)^7
<=>
(176/150)^(1/7)=1+r
<=>
( 88/75)^(1/7)-1=r

Du behøver skam ikke lave den på lommeregneren.


Svar #9
05. december 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

Tak for hjælpen alle sammen

Svar #10
05. december 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

(176/150)^(1/7)hvad mener du her, er det i syvende?

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. december 2007 af Stenalto (Slettet)

nej, når du opløfter i 1/7 er det det samme som at tage den syvende rod...

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. december 2007 af Stenalto (Slettet)

Morten- har du solve-funktionen på din lommeregner? hvis ja, anvend denne..

Svar #13
05. december 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

hedder den solve funktion?

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. december 2007 af Stenalto (Slettet)

Ja, den løser sammenhænge.. men du skal have en lommeregner såsom voyage 200 eller TI89 tror jeg den hedder

Svar #15
05. december 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

det har jeg ikke er så svaret 2,3

Svar #16
05. december 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

jeg får det til 0,83

Svar #17
05. december 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

Hvad var svaret???

Svar #18
05. december 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #19
05. december 2007 af Stenalto (Slettet)

Svaret står i ovenstående! Men 2,3 procent

Svar #20
05. december 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

jeg har fået det til 0,83

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.