Matematik
Eulers formel
07. juni 2004 af
Dominik Hasek (Slettet)
Hej.
Det er sikkert bare mig, der ikke er rigtig vågen, men på http://mathworld.wolfram.com/EulerFormula.html, hvorfor er venstresiden af (8) da ln(z) og ikke ln(abs(z))?
Det er sikkert bare mig, der ikke er rigtig vågen, men på http://mathworld.wolfram.com/EulerFormula.html, hvorfor er venstresiden af (8) da ln(z) og ikke ln(abs(z))?
Svar #1
07. juni 2004 af Maqqx (Slettet)
Først af alt ville det bliver noget underligt vrøvl hvis der stod at
abs(z) = Teta * i
som du sikkert kan se er z defineret som et punkt på en enhedscirkel i det komplekse plan dvs abs(z)=1 for alle z på formen:
z=cos(Teta)+isin(Teta)
altså ville der stå 1 = i*Teta.. og det ville ikke have været godt..
Jeg går ud fra at du med abs(z) mener normen af z( ||z|| ), eller som de siger på MathWorld Modulus.
Jeg er nu nået frem til at det ord vi skal hæfte os ved er Complex integral..
Jeg har faktisk ikke noget svar.. Men jeg kunne godt tænke mig at vide det når der er nogen der svare....
Hvad mon et Kompleks integralle er for en størelse.. Jeg har ikke lige kunne finde noget om det i nogle af mine noter..
abs(z) = Teta * i
som du sikkert kan se er z defineret som et punkt på en enhedscirkel i det komplekse plan dvs abs(z)=1 for alle z på formen:
z=cos(Teta)+isin(Teta)
altså ville der stå 1 = i*Teta.. og det ville ikke have været godt..
Jeg går ud fra at du med abs(z) mener normen af z( ||z|| ), eller som de siger på MathWorld Modulus.
Jeg er nu nået frem til at det ord vi skal hæfte os ved er Complex integral..
Jeg har faktisk ikke noget svar.. Men jeg kunne godt tænke mig at vide det når der er nogen der svare....
Hvad mon et Kompleks integralle er for en størelse.. Jeg har ikke lige kunne finde noget om det i nogle af mine noter..
Svar #2
07. juni 2004 af 404error (Slettet)
Der er tale om stamfunktioner og ikke integraler i almindelig forstand. En funktion f på et område G (dvs. en kurvesammenhængende åben delmængde af den komplekse plan) har stamfunktion F, såfremt F er holomorf og F'=f.
Svar #3
07. juni 2004 af 404error (Slettet)
Og, bør det måske lige tilføjes, at en kompleks funktion har en stamfunktion er en ganske restriktiv betingelse. For at indse, at logaritmefunktionen har den angivne stamfunktion, skal 1) være nogenlunde inde i komplekse analyse 2) tage sig grundigt sammen og 3) naturligvis først og fremmest få defineret, hvad man egentlig med mener med log(z) for z et komplekst tal.
Skriv et svar til: Eulers formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
