Matematik

Den afledede funktion

05. december 2007 af DetNini (Slettet)
Jeg har f(x)=-7^6+5 og skal finde den afledede funktion vdr. regneregler for differentialkvotienter, men kan ikke helt finde ud af det, når det er en 6. grads..
Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2007 af dnadan (Slettet)

benyt:
f(x)=x^a => f'(x)=a*x^(a-1)

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2007 af Da-ted (Slettet)

6. grads differentieres ligesom 3. grads og 4.grads:)

Svar #3
05. december 2007 af DetNini (Slettet)

er facit så bare f'(x)= -7*x^(-7-1) = f'(x)= -7*x^-8 ??

Svar #4
05. december 2007 af DetNini (Slettet)

#2 Jeg kan heller ikke finde ud af 3.grads og 4.grads, kun 2.grads :S, for der ved jeg at f(x)= ax^2+bx+c => f'(x)=2ax+b

Brugbart svar (1)

Svar #5
05. december 2007 af Mestertyv (Slettet)

Benyt den regel som #1 henviser til.

f(x) = ax^n => f'(x) = n*a*x^(n-1)

dvs.

f(x) = ax^6 => f'(x) = 6*a*x^(6-1)

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2007 af blub (Slettet)

Hvad .. ? Er den afledte funktion af f(x)=-7^6+5 ikke 0 ??

Svar #7
05. december 2007 af DetNini (Slettet)

#5 Hvad bliver facit så?

Skriv et svar til: Den afledede funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.