Matematik
Vækst
06. december 2007 af
Frederikke90 (Slettet)
Vi har en funktion f(t)=1700/(1+3,2*e^-0,15t)
Find det tidspunkt hvor væksthastigheden er 30 lopper i minuttet og find hvor mange lopper der maksimalt kan være.
Det med at finde ud af væksthastigheden har jeg løst..
Nogen der kan hjælpe med det andet?
Jeg kan jo ikke bare sætte f(t)=0 og finde de t-værdier der løser ligningen for dem er der jo ingen af?
Hvis jeg sætter f(t)=0,1 blir det minus tal..
Sætter jeg derimod f(t)=0,00003 giver det 129,??
Kan jeg udfra dette konkludere at efter 130 minutter vokser antallet af lopper ikke mere?
Find det tidspunkt hvor væksthastigheden er 30 lopper i minuttet og find hvor mange lopper der maksimalt kan være.
Det med at finde ud af væksthastigheden har jeg løst..
Nogen der kan hjælpe med det andet?
Jeg kan jo ikke bare sætte f(t)=0 og finde de t-værdier der løser ligningen for dem er der jo ingen af?
Hvis jeg sætter f(t)=0,1 blir det minus tal..
Sætter jeg derimod f(t)=0,00003 giver det 129,??
Kan jeg udfra dette konkludere at efter 130 minutter vokser antallet af lopper ikke mere?
Svar #2
06. december 2007 af inger_ho (Slettet)
For at løse hvormange lopper der max kan være, finder du toppunktet af grafen (af f(t))
Oftes i sådanne opgaver kræver det et bevis (i denne sammenhæng er det en god ide med en graf) for at "bevise" at antallet af lopper ikke vokser mere
Oftes i sådanne opgaver kræver det et bevis (i denne sammenhæng er det en god ide med en graf) for at "bevise" at antallet af lopper ikke vokser mere
Svar #4
06. december 2007 af Frederikke90 (Slettet)
Så vi er ude i noget vandret asymptote måske?
Y = K , hvor k så er 1700 ?
Y = K , hvor k så er 1700 ?
Svar #6
06. december 2007 af Frederikke90 (Slettet)
Kan du hjælpe mig med, det der med gående mod ?
X går mod 1700 for y gående mod uendeligt?
X går mod 1700 for y gående mod uendeligt?
Skriv et svar til: Vækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
