Matematik

Spørgsmål omkring faktoriserings beviset

07. december 2007 af DGS81 (Slettet)
Hejsa, skal til mundtlig mat her på tirsdag og er ved at gennemgå hele skidtet.

jeg har et spørgsmål til et af trinene i faktoriserings beviset, håber nogen gider for klare det på et meget forståeligt niveau

a(x^2-x*x2-x1*x+x1*x2)
Hvordan kommer man her fra til næsten trin som er:
a(x^2-(x1+x2)x+x1*x2)

har stirret mig blind i den i 30 minutter nu, kan simpelhen ikke gennemskue den.

Mvh
Morten

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2007 af Sherwood (Slettet)

De omskriver den jo bare: x2-x1=-(x1+x2)

Prøv at sæt tal ind: 5-3=8 / -(3-5)=8 (da du ophæver minusparantesen, skifter du jo fortegn.)

Det er så bare i dit bevis gjort med x-værdier.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Hovsa. NEJ! Det var dog pinligt. Kan ikke engang trække 3 fra 5. Skammer mig.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2007 af Sherwood (Slettet)

5-3=2

-(3-5)=-(-2)=2

Sådan er det. Så det er altså det samme. Selv om jeg ikke kunne regne i mit første indlæg. :-(

Svar #4
07. december 2007 af DGS81 (Slettet)

arrrrgh forhelvede, hvor er det nederen ikke at fange den og bruge så meget tid på det!!!

mange tak for opklaringen! så kan jeg forsætte med de næste 16 beviser ;-D kan jo være jeg sprøger igen senere!

mange tak for hjælpen

mvh
Morten

Skriv et svar til: Spørgsmål omkring faktoriserings beviset

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.