Fysik
Hjælp til en opgave..
08. december 2007 af
nunu1989 (Slettet)
Hej...
En højtaler udsender lydbølger med en effekt på 500W.
3 meter fra højtaleren står der 1/2 liter vand i en flaske.
Hvis vandet absorberer energien fuldftændigt, hvor lang tid går der før vandets temperatur stiget 10C.
Her bruger vi: Q=C*delta tid, C=2090J/C fordi vi har 1/2 liter. Delta tid= 10C, Q=2090J/C*10C=20900J
Effekt=energi/tid tid=energi/effekt
tid=20900J/500J/s= 41,8 sek.
Er det ikke rigtig??
En højtaler udsender lydbølger med en effekt på 500W.
3 meter fra højtaleren står der 1/2 liter vand i en flaske.
Hvis vandet absorberer energien fuldftændigt, hvor lang tid går der før vandets temperatur stiget 10C.
Her bruger vi: Q=C*delta tid, C=2090J/C fordi vi har 1/2 liter. Delta tid= 10C, Q=2090J/C*10C=20900J
Effekt=energi/tid tid=energi/effekt
tid=20900J/500J/s= 41,8 sek.
Er det ikke rigtig??
Skriv et svar til: Hjælp til en opgave..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
