Matematik
konstruering af linjestykke med passer og lineal
09. december 2007 af
Shortay-C (Slettet)
Er der en der kan forklare, hvordan man konstruere et linjestykke med længden 3*a+a/2*kvadratrod3
hvor a er et givet linjestykke.
Der må kun bruges passer og lineal
hvor a er et givet linjestykke.
Der må kun bruges passer og lineal
Svar #1
09. december 2007 af mathon
3*a er let nok
(a/2*(sqr(3) findes geometrisk af en ligesidet trekant med siden a.
du tegner en median, som samtidig er højde og vinkelhalveringslinje. Der fremkommer således en retvinklet
30-60-graders-trekant
med
den mindste katete lig med (a/2)
og
tan(60°) = medianen=katete_stor/katete_lille
katete_stor/(a/2) = sqr(3), hvoraf
katete_stor = (a/2)*sqr(3)
(a/2*(sqr(3) findes geometrisk af en ligesidet trekant med siden a.
du tegner en median, som samtidig er højde og vinkelhalveringslinje. Der fremkommer således en retvinklet
30-60-graders-trekant
med
den mindste katete lig med (a/2)
og
tan(60°) = medianen=katete_stor/katete_lille
katete_stor/(a/2) = sqr(3), hvoraf
katete_stor = (a/2)*sqr(3)
Skriv et svar til: konstruering af linjestykke med passer og lineal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
