Kemi

hjælp afleveres i morgen ORG.kemi

09. december 2007 af KME89 (Slettet)
Ved stuetemperatur vil addition af dibrom til buta-1,3-dien hovedsagelig ske ved de to endestillede carbonatomer. Samtidig dannes der en dobbeltbindning mellem carbonatom nummer to og tre.

a) Opskriv et reaktionsskema for additionsreaktionen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2007 af apandersen (Slettet)

prøv lige at se på hvad det er du skriver. Der er svaret. Tegn først buta-1,3-dien op.

Svar #2
10. december 2007 af KME89 (Slettet)

er det så CH2=CH-CH=CH2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2007 af apandersen (Slettet)

Ja. Og så står der at addition af dibrom vil ske i de to endestillede carbonatomer. Det vil sige der vil blive tilføjet et Br i det første C-atom og et i det sidste C-atom. Da der så bliver en elektron ledig fra hver af de to midterste carbonatomer vil de danne en dobbeltbinding sammen. Det resulterende stof bliver:

Br-CH2-CH=CH-CH2-Br

Så skriver du bare reaktionsskemaet op for den reaktion.

Svar #4
10. december 2007 af KME89 (Slettet)

Ja men hvad menes der med reaktion skemmaet ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2007 af apandersen (Slettet)

Der menes at du skal opskrive en reaktionsligning for reaktionen.

Eksempel: Dannelse af HCl fra Cl2 og H2

H2 + Cl2 -> 2HCl

Det er et reaktionsskema. Her står hvilke reaktanter du bruger og hvilke produkter du ender med. Sådan et reaktionsskema skal selvfølgelig også være afstemt.

Svar #6
10. december 2007 af KME89 (Slettet)

er det så Br+CH2->2BrCH ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2007 af apandersen (Slettet)

Nej. Der er ikke et stof der hedder CH2. Og der er heller ikke et stof der hedder BrCH. Og så er den reaktion slet ikke afstemt.

Du startede med buta-1,3-dien og endte med at sætte to bromatomer på:

CH2=CH-CH=CH2 + Br2 -> Br-CH2-CH=CH-CH2-Br

Dette er et reaktionsskema der er afstemt.

Svar #8
10. december 2007 af KME89 (Slettet)

Nåårh okay :) Tak. Hvis jeg skal navngiv reationspruktet skal jeg så tegne den ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. december 2007 af apandersen (Slettet)

Det kan du vel også udfra strukturformlen i reaktionsskemaet. men ellers må du tegne den. Prøv og skriv svaret herinde så skal jeg fortælle om det er rigtigt.

Svar #10
10. december 2007 af KME89 (Slettet)

hedder den ikke 2,2dimethyl-buten

Svar #11
10. december 2007 af KME89 (Slettet)

hedder den ikke 2,2dimethyl-buten

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. december 2007 af apandersen (Slettet)

Nej, den hedder 1,4-dibromobut-2-en.

Skriv et svar til: hjælp afleveres i morgen ORG.kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.