Matematik
Funktioner
09. december 2007 af
Loup (Slettet)
Hej. Hjælp.
Jeg forstår ikke min opgave. der er givet en funktion og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ved den for at bestemme koorsdinatsættet til skæringspunkterne og så ved jeg heller ikke hvordan man tegner grafen til funktionen. Håber at di vil hjælpe mig. Her er den:
f(x)=1/4 x^3-x^2-x+4
Jeg har et forslag, men det er hvor jeg differentiere den og det ved jeg ikke om er rigtigt:
f'(x)=-1/4^2 3x^2-2x-x
På forhånd tak for hjælpen.
Hej. Hjælp.
Jeg forstår ikke min opgave. der er givet en funktion og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ved den for at bestemme koorsdinatsættet til skæringspunkterne og så ved jeg heller ikke hvordan man tegner grafen til funktionen. Håber at di vil hjælpe mig. Her er den:
f(x)=1/4 x^3-x^2-x+4
Jeg har et forslag, men det er hvor jeg differentiere den og det ved jeg ikke om er rigtigt:
f'(x)=-1/4^2 3x^2-2x-x
På forhånd tak for hjælpen.
Svar #1
09. december 2007 af dnadan (Slettet)
Skærringspunkter med hvad dog? Skriv lige hvad den skulle skære, ellers kan vi jo ikke rigtigt hjælpe dig.
Svar #3
09. december 2007 af dnadan (Slettet)
hvis den skal skære x-aksen, så er y=0, heraf løses ligningen:
1/4 x^3-x^2-x+4 =0
(vha. af cas eller grafregner)
1/4 x^3-x^2-x+4 =0
(vha. af cas eller grafregner)
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
