Matematik
Geometri hjælp til trekanter..
09. december 2007 af
Shining-Star (Slettet)
Har to opgaver som jeg ikke rigtigt kan finde ud af... er lidt lost, så håber på lidt hjælp :=)
Opg. 1) Figuren viser trekant ABC med en paralleltransversal PQ.
a). Vis, at trekantABC og trekantAPQ er ensvinklede.
Det er givet at |AP| = 6,2.
|PQ|= 8,7 og |AB|= 15,6
b). Bestem skalafaktoren.. (Hva fa... er dette?)
c). Beregn |BC|.
Opg.2). De to trekanter er ensvinklede, fordi vinkelB = vinkelB1, og de to toppunkter ved C er lige store.
Beregm b og a1.
Udover disse, skal jeg kunne bevise pythagoras.
At a^2+b^2=c^2 ..
Nogle som har en god metode, at fortælle og forklare dette på?..
1000 tak på forhånd :)
Opg. 1) Figuren viser trekant ABC med en paralleltransversal PQ.
a). Vis, at trekantABC og trekantAPQ er ensvinklede.
Det er givet at |AP| = 6,2.
|PQ|= 8,7 og |AB|= 15,6
b). Bestem skalafaktoren.. (Hva fa... er dette?)
c). Beregn |BC|.
Opg.2). De to trekanter er ensvinklede, fordi vinkelB = vinkelB1, og de to toppunkter ved C er lige store.
Beregm b og a1.
Udover disse, skal jeg kunne bevise pythagoras.
At a^2+b^2=c^2 ..
Nogle som har en god metode, at fortælle og forklare dette på?..
1000 tak på forhånd :)
Svar #1
09. december 2007 af Sherwood (Slettet)
Skalfaktoren er størrelsesforholdet imellem de to trekanter.
Søg på google angående pytagoras. Det er nemt nok at bevise.
Søg på google angående pytagoras. Det er nemt nok at bevise.
Svar #2
09. december 2007 af Shining-Star (Slettet)
Ok takker.. men i opgave 1..
hvordan kan jeg vise at de to trekanter er ensvinklede ? ..
hvordan kan jeg vise at de to trekanter er ensvinklede ? ..
Skriv et svar til: Geometri hjælp til trekanter..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
