Matematik
opgave 4.069 "c"
10. december 2007 af
velo (Slettet)
hej
håber at der er nogen der kan hjælpe mig for har et problem:
mit problemer følgende opgave ( hvis det hjælper så er det 4.069 - opgave 2, side 62, i Eksaemsaopgaver i Matematik, Matematisk linje 1 - årigt forløb til A-niveau) :
I et koordinatsystem i rummet er en plan a (alfa) givet ved ligningen:
x - 5y + 4z - 3 = 0
og en linje l er givet ved parameter fremstillingen:
(x,y,z) = (-2 + t*-5, 0 + t*2, 7 + t*-2 )
I første opgave (a) skal man beregne skærringspunktet mellem disse og denne får jeg til (-7,2,5).
Derefter skal jeg beregne vinklen mellem linjen og planen, vinklen får jeg til: (38,16 grader )
Problemet er den sidste opgave ("c")
Bestem en ligning for den plan B (beta), der indeholder l og koordinatsystemets begynelsespunkt O.
er der nogen der kan forklare mighvordan jeg finder retningsvektoren for den nye plan? jeg er blevet fortalt af min lære at facit er:
14x + 39y + 4z = 0
men hvordan filen for jeg en normalvektor der hedder:
( 14, 39, 4 )?
tusind tak på forhånd :)det er virkelig dejligt at man kan henvende sig her og få hjælp, når man sidder fast i opgaverne :) Det er jeg overbevsit om at der er vi mange der er glade for . =)
håber at der er nogen der kan hjælpe mig for har et problem:
mit problemer følgende opgave ( hvis det hjælper så er det 4.069 - opgave 2, side 62, i Eksaemsaopgaver i Matematik, Matematisk linje 1 - årigt forløb til A-niveau) :
I et koordinatsystem i rummet er en plan a (alfa) givet ved ligningen:
x - 5y + 4z - 3 = 0
og en linje l er givet ved parameter fremstillingen:
(x,y,z) = (-2 + t*-5, 0 + t*2, 7 + t*-2 )
I første opgave (a) skal man beregne skærringspunktet mellem disse og denne får jeg til (-7,2,5).
Derefter skal jeg beregne vinklen mellem linjen og planen, vinklen får jeg til: (38,16 grader )
Problemet er den sidste opgave ("c")
Bestem en ligning for den plan B (beta), der indeholder l og koordinatsystemets begynelsespunkt O.
er der nogen der kan forklare mighvordan jeg finder retningsvektoren for den nye plan? jeg er blevet fortalt af min lære at facit er:
14x + 39y + 4z = 0
men hvordan filen for jeg en normalvektor der hedder:
( 14, 39, 4 )?
tusind tak på forhånd :)det er virkelig dejligt at man kan henvende sig her og få hjælp, når man sidder fast i opgaverne :) Det er jeg overbevsit om at der er vi mange der er glade for . =)
Svar #1
10. december 2007 af ibibib (Slettet)
Du har brug for to retningsvektorer.
Du kan benytte linjens retningsvektor som den ene.
Du anden er vektor OP hvor P er et punkt på l.
Du kan benytte linjens retningsvektor som den ene.
Du anden er vektor OP hvor P er et punkt på l.
Skriv et svar til: opgave 4.069 "c"
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
