Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Optimering under monopol

11. december 2007 af heydesiz (Slettet)
Jeg skal tegne en graf ud fra: P=-1/10X+100

Jeg ved den starter på 100 i Y-aksen.. men kan ikke helt finde ud af hvor meget den skal hælde.. Kan heller ikke helt forstå at der er et minus for 1??

Brugbart svar (3)

Svar #1
11. december 2007 af Cas_sen (Slettet)

Lad mig foreslå dig at lave en tabel med forskellige x-værdier, så får du hurtigt et overblik :-)

Med venlig hilsen
Casper
Virksomhedsøkonomi @ Studieportalen

Svar #2
11. december 2007 af heydesiz (Slettet)

Ok har vidst fundet ud af det nu..

-1/10.. Det vil vel bare sige at hver gang man går en ned, går man 10 hen?? Eller?? Er dette forkert?

Svar #3
11. december 2007 af heydesiz (Slettet)

Cas sen, hvad mener du helt præcist?? Et sildeben??

Hvis ja, hvordan vil man kunne gøre det i dette tilfælde??

Brugbart svar (3)

Svar #4
11. december 2007 af Cas_sen (Slettet)

Ja sådan kan man vel godt sige det :-) hældningskoefficienten er -0,1

Med venlig hilsen
Casper
Virksomhedsøkonomi @ Studieportalen

Svar #5
11. december 2007 af heydesiz (Slettet)

Cas sen, havde du tid til hurtigt at forklare mig hvordan man kan anvende sildeben i en opgave som denne f.eks.?

Brugbart svar (3)

Svar #6
11. december 2007 af Cas_sen (Slettet)

Sildeben netop,

P = -0,1X + 100

Med venlig hilsen
Casper
Virksomhedsøkonomi @ Studieportalen

Brugbart svar (3)

Svar #7
11. december 2007 af Cas_sen (Slettet)

Du vælger en række X værdier, fx 0, 100, 200 , 300.. osv ; herefter sætter du x-værdien ind i din funktion og finder P-værdierne der høre til.

dvs:

X ; Funktion ; P
0 ; P = -0,1*0 + 100 ; P = 100
100 ; P = -0,1*100 + 100 ; P = 90
200 ; P = -0,1*200 + 100 ; P = 80
300 ; P = -0,1*300 + 100 ; P = 70
400 ; P = -0,1*400 + 100 ; P = 60
500 ; P = -0,1*500 + 100 ; P = 50
600 ; P = -0,1*600 + 100 ; P = 40
700 ; P = -0,1*700 + 100 ; P = 30
800 ; P = -0,1*800 + 100 ; P = 20
900 ; P = -0,1*900 + 100 ; P = 10
1000 ; P = -0,1*1000 + 100 ; P = 0

Med venlig hilsen
Casper
Virksomhedsøkonomi @ Studieportalen

Svar #8
11. december 2007 af heydesiz (Slettet)

Men hvordan var det nu helt præcist vi fandt fremtil at det var -0,1?

Brugbart svar (3)

Svar #9
11. december 2007 af Cas_sen (Slettet)

-1/10 = 0,1
-1/10X = 0,1X

Med venlig hilsen
Casper
Virksomhedsøkonomi @ Studieportalen

Svar #10
11. december 2007 af heydesiz (Slettet)

Så, f.eks. er -1/400X+75= 0,0025?

Skriv et svar til: Optimering under monopol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.