Matematik
optimering og trigonometriske ligninger
11. december 2007 af
Peri (Slettet)
Hej
Hvis man har en funktion f(x)= k - kcos(x)
og man differentierer den: f'(x) = ksin(x)
og finder nulpunkter i definitionsmængden hvor x er større end el. lig med 0 og mindre end el. lig med pi, hvorefter man får x=0 og x=pi.
Herefter skal man bestemme fortegn for f'(x) og jeg er kommet frem til at f'(x) er voksende fra x=0 til x=pi, hvilket ikke passer for f'(x). Hvis man tegner grafen for ksinx er den voksende fra 0 til pi/2 og aftagende fra pi/2 til pi (hvis man bruger den angivne definitionsmængde). Dog passer fortegnsbestemmelsen for
f(x), dvs. f(x) er voksende fra 0 til pi, hvordan kan det lade sig gøre?
Hvis man har en funktion f(x)= k - kcos(x)
og man differentierer den: f'(x) = ksin(x)
og finder nulpunkter i definitionsmængden hvor x er større end el. lig med 0 og mindre end el. lig med pi, hvorefter man får x=0 og x=pi.
Herefter skal man bestemme fortegn for f'(x) og jeg er kommet frem til at f'(x) er voksende fra x=0 til x=pi, hvilket ikke passer for f'(x). Hvis man tegner grafen for ksinx er den voksende fra 0 til pi/2 og aftagende fra pi/2 til pi (hvis man bruger den angivne definitionsmængde). Dog passer fortegnsbestemmelsen for
f(x), dvs. f(x) er voksende fra 0 til pi, hvordan kan det lade sig gøre?
Skriv et svar til: optimering og trigonometriske ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
