Fysik
cos og sin omskrivning
12. december 2007 af
numminummi (Slettet)
Hej!
Jeg har problemer med en sin og cos omskrivning.
Jeg har selv løst en differentialligning til:
x(t)=c1*e^(-phi*t)cos(omega*t)+c2*e^(-phi*t)sin(omega*t)
Bogen har uden forklaring omskrevet løsningen til denne form:
x(t)=A*e^(-phi*t)sin(omega(t-t0))
Nogen som kan forklare mig omskrivningen eller har jeg muligvis lavet en fejl i min løsning?
Det hele er i relation til den dæmpede harmoniske svingning.
Jeg har problemer med en sin og cos omskrivning.
Jeg har selv løst en differentialligning til:
x(t)=c1*e^(-phi*t)cos(omega*t)+c2*e^(-phi*t)sin(omega*t)
Bogen har uden forklaring omskrevet løsningen til denne form:
x(t)=A*e^(-phi*t)sin(omega(t-t0))
Nogen som kan forklare mig omskrivningen eller har jeg muligvis lavet en fejl i min løsning?
Det hele er i relation til den dæmpede harmoniske svingning.
Svar #1
12. december 2007 af janko (Slettet)
behøver du at oprette indlægget både under matematik og fysik?
Skriv et svar til: cos og sin omskrivning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
