Matematik

Klog matematiker?

12. december 2007 af Shortay-C (Slettet)
Er det en, som kan beskrives og bevise sammenhængen mellem trekanttal og femkanttal (græsk matematik)

Tn = n*(n+1)/2

Fn = 1/2*n*(3n-1)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2007 af Simone_123 (Slettet)

Kom med et bud først selv!

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2007 af sheaf (Slettet)

Sammenhængen følger af en simpel omskrivning af femkanttallet

F_n = ½n(3n-1) = ½(3n/3)(3n-1) = (1/3)*½(3n-1)(3n-1+1) = (1/3)*T_(3n-1)

Skriv et svar til: Klog matematiker?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.