Matematik
Hjælp til en opgave.
12. december 2007 af
kim19 (Slettet)
Jeg har denne opgave jeg ikke kan finde ud a, håber en kan hjælpe.
Om en vinkel v vides at sin(v) = 0,6 Find de to vinkler i intervallet (0 grader : 180 grader), der passer i ligningen.
Hvordan løser jeg denne opgave?
Om en vinkel v vides at sin(v) = 0,6 Find de to vinkler i intervallet (0 grader : 180 grader), der passer i ligningen.
Hvordan løser jeg denne opgave?
Svar #1
12. december 2007 af KristofferFage (Slettet)
sin^-1(sin(v))=sin^-1(0,6)
v=sin^-1(0,6)
Ved ikke om, der er en anden måde, at finde den anden på, men du kan jo sige:
v=180-(sin^-1(0,6)).
Hvis du kender enhedscirklen, kan du jo se, at sinus til f.eks. 180 og 0 gerne skulle være det samme, og derfor hvis du går lige mange grader væk fra hver, at du også får det samme..
v=sin^-1(0,6)
Ved ikke om, der er en anden måde, at finde den anden på, men du kan jo sige:
v=180-(sin^-1(0,6)).
Hvis du kender enhedscirklen, kan du jo se, at sinus til f.eks. 180 og 0 gerne skulle være det samme, og derfor hvis du går lige mange grader væk fra hver, at du også får det samme..
Svar #2
12. december 2007 af kim19 (Slettet)
altså vinkel til sin(0,6) = 36,87 grader den er den først er den anden må være 180-36 =143,87 er dette ikke korrakt?
Svar #5
12. december 2007 af KristofferFage (Slettet)
Ca., mener jeg bare med at jeg tjekkede det på lommeregneren og det ikke passede fordi du ikke har alle decimaler med, hvilket selvfølgelig er helt fair, da der er temmeligt mange ^_^. Så i bund og grund var "ca." var til for forvirringens skyld. Skønt.
Skriv et svar til: Hjælp til en opgave.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
